Pavel Maňák
Absolvoval kurzy v Pražském kulinářském institutu (PRAKUL). Spolupracuje s Daliborem Navrátilem při gastronomických podnicích, gastronomických akcích a školení kuchařů. Sbíral své dlouholeté zkušenosti mimo jiné také při provozování vlastní restaurace.
Kurzy v Gastrostudiu:
• Česká a regionální kuchyně
• Česká zabijačka
• Správná příprava omáček
• Správná příprava polévek
(vývary,krémové,zahuštěné)
• Příprava drůbeže (kuře,slepice,kachna,husa)
Podle Pavla Maňáka si připravte například:
Pečené žlutomasé kuřátko s nádivkou z čerstvých bylinek a šťouchanými bramborami.
10. prosince 2015 se před restaurací Gastrostudia, přímo před zraky přicházejících hostů, konaly vepřové hody.
Pavel Maňák při připravě sekané svíčkové (je to sekaná, do které se zabalí špalíček panenské svíčkové, následně se sekaná balí do bránice). Další fotografie z vepřových hodů si můžete prohlédnout ve fotogalerii.
Domácí jitrnice mají typickou vůni čerstvých vařených surovin a použitého koření, a na zabijačku patří neodmyslitelně.
Hotový prejt plní do připravených střívek, zašpejluje...
Podívejte se do fotogalerie!