Valentýnské menu • Plněná slanina
Anglická slanina plněná švestkami
Suroviny (4 porce):
> 12 plátků anglické slaniny,
> 12 ks sušených švestek,
> 2 ks jablek,
> 100 g másla,
> 1 lžíce cukru krupice,
> 0,5 balení toastového chleba,
> 0,1 dcl brandy
> plátky mandlí na ozdobu.
Jak na to?
Švestky marinujeme v brandy několik hodin před přípravou předkrmu. Marinované švestky zabalíme do plátků anglické slaniny a spíchneme párátkem. Takto připravené švestky pečeme v předehřáté troubě 3 až 5 minut na 160 °C. Na pánvi pomocí másla a cukru zkaramelizujeme na měsíčky nakrájená a jádřinců zbavená jablka. Toastový chléb vložíme mezi dvě kulatá vykrajovátka a takto připravený toast pečeme na sucho v troubě 2 až 3 minuty na 160 °C. Tímto postupem docílíme vytvarování toastu. Na předehřátý talíř položíme slaninové rolky se švestkami a zkaramelizovaná jablíčka, přes která položíme toastový tunýlek. Dozdobíme mandlovými plátky.
Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015