Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/86-recepty-z-masa-candat/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/86-recepty-z-masa-candat/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/86-recepty-z-masa-candat/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/86-recepty-z-masa-candat/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, br, zstd, deflate [HTTP_REFERER] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/86-recepty-z-masa-candat [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin/:/sbin/ [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 18.189.192.214 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 1930 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=86-recepty-z-masa-candat [REDIRECT_URL] => /cs/86-recepty-z-masa-candat/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=86-recepty-z-masa-candat [REQUEST_URI] => /cs/86-recepty-z-masa-candat/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1735312158 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty z masa • Candát

Pošírovaný candát ve vinné várce s brambůrkami parisien a omáčkou smetanový kopr

 

Candát

 

Suroviny:
> ryba,
> list špenátu,
> sůl.

 

Vinná várka

 

Suroviny:
kořenová zelenina,
bílé víno,
citróny a cukr,
divoké koření a sůl.

 

Jak na to?
Filátko candáta zbavíme kůže, lehce ho osolíme, položíme list čerstvého špenátu a zarolujeme, pomůžeme si párátkem.

Kořenovou zeleninu nakrájíme na jullien, přidáme divoké koření, sůl, cukr, bílé víno, citrony a vychutíme. Až bude zelenina al dente várku vypneme a vložíme rolky candáta a přikrijeme. Necháme pošírovat cca 15-20 min.

 

Brambůrky

 

Suroviny:
> brambory,
> máslo,
> petrželka.

 

Jak na to?
Z oloupaných brambor vykrájíme vykrajovátkem brambůrky a pomalu je uvaříme v rozpuštěném másle. Horké obalíme v jemně sekané petrželce kudrnce.

 

Omáčka

 

Suroviny:
> kopr,
> máslo,
> bílé víno a citron,
> cukr,
> smetana,
> citron,
> bešamel.

 

Jak na to?
Koprová omáčka – sekaný čerstvý kopr zpěníme na másle a rychle zastříkneme bílým vínem a citronem. Osolíme, přidáme dle chuti cukr, zalijeme smetanou. Dle druhu smetany redukujeme, nebo přidáme trochu bešamelu, ke konci můžeme přimíchat čerstvé máslo a už nevaříme.

 

Recept připravil Martin Hančl v kurzu vaření.

 

Zpět na recepty.

Vyzkoušejte výjimečné kurzy vaření v JIP GASTROSTUDIU
a s našimi kuchaři se stanete mistry kuchyně.

  • Candát