Recepty z masa • Grilovaný filet z lososa
Recepty z masa
Rychle grilovaný filet z lososa na čočkovém salátku Beluga se špenátovou omáčkou
Čočka Beluga
Suroviny:
> čočka,
> olivový olej,
> sůl, pepř a limetková šťáva.
Jak na to?
Drobnou černou čočkou Beluga uvaříme al dente, zcedíme a dochutíme solí, olivovým olejem, pepřem a limetkovou šťávou. Musíme více vychucovat – je to luštěnina, která víc absorbuje chutě.
Filet z lososa
Jak na to?
Filet z lososa osolíme mořskou solí a pečeme na pánvi, nebo pod grilem vždy s kůží.
Nikdy filet nepropékáme. Méně je někdy více.
Špenátová omáčka
Suroviny:
> čerstvý špenát,
> cibule a česnek,
> smetana 33%,
> bešamel,
> limetka a třtinový cukr,
> sůl a pepř.
Jak na to?
Cibulku a česnek zesklovatíme na másle a oleji a přidáme obraný čerstvý špenát. Po slehnutí špenátu osolíme a opepříme a přidáme smetanu 33% a bešamel. Lehce prohřejeme a v mixéru vymixujeme do hladka. Odhadneme množstí tekutin, které přidáváme do omáčky. Omáčka musí být přiměřené konzistence. Dlouho redukovat se nedoporučuje – ztrácí svěží zelenou barvu.
Limetku nebo citrón překrojenou stranou obalíme třtinovým cukrem a na teflonu pomalu pečeme-karamelizujeme.
Recept připravil v kurzu vaření Martin Hančl.
Zpět na recepty.
Vyzkoušejte výjimečné kurzy vaření v JIP GASTROSTUDIU
a s našimi kuchaři se stanete mistry kuchyně.