Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, br, zstd, deflate [HTTP_REFERER] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin/:/sbin/ [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.144.235.195 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 50409 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa [REDIRECT_URL] => /cs/85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa [REQUEST_URI] => /cs/85-recepty-z-masa-grilovany-filet-z-lososa/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1735312984 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty z masa • Grilovaný filet z lososa

Recepty z masa

Rychle grilovaný filet z lososa na čočkovém salátku Beluga se špenátovou omáčkou

 

Čočka Beluga

 

Suroviny:
> čočka,
> olivový olej,
> sůl, pepř a limetková šťáva.

 

Jak na to?
Drobnou černou čočkou Beluga uvaříme al dente, zcedíme a dochutíme solí, olivovým olejem, pepřem a limetkovou šťávou. Musíme více vychucovat – je to luštěnina, která víc absorbuje chutě.

 

Filet z lososa

 

Jak na to?
Filet z lososa osolíme mořskou solí a pečeme na pánvi, nebo pod grilem vždy s kůží.
Nikdy filet nepropékáme. Méně je někdy více.


Špenátová omáčka

 

Suroviny:

> čerstvý špenát,
> cibule a česnek,
> smetana 33%,
> bešamel,
> limetka a třtinový cukr,
> sůl a pepř.

 

Jak na to?

Cibulku a česnek zesklovatíme na másle a oleji a přidáme obraný čerstvý špenát. Po slehnutí špenátu osolíme a opepříme a přidáme smetanu 33% a bešamel. Lehce prohřejeme a v mixéru vymixujeme do hladka. Odhadneme množstí tekutin, které přidáváme do omáčky. Omáčka musí být přiměřené konzistence. Dlouho redukovat se nedoporučuje – ztrácí svěží zelenou barvu.
Limetku nebo citrón překrojenou stranou obalíme třtinovým cukrem a na teflonu pomalu pečeme-karamelizujeme.

 

Recept připravil v kurzu vaření Martin Hančl.

Zpět na recepty.

Vyzkoušejte výjimečné kurzy vaření v JIP GASTROSTUDIU
a s našimi kuchaři se stanete mistry kuchyně.

  • Recepty z masa Rychle grilovaný filet z lososa na čočkovém salátku Beluga se špenátovou omáčkou