Recepty z masa • Filátka z mořského vlka
Recepty z masa
Filátka z mořského vlka, zeleninová ratatouile, holandská omáčka a pečený citrón či limetka
Ratatouile
Suroviny:
> papriky,
> lilek,
> cuketa,
> mrkev,
> červená cibulka.
Jak na to?
Suroviny nakrájíme na stejné kostičky a prudce opečeme. Přidáme ol.olej – prohodíme. Bylinky a sůl přidáme těsně před podáváním.
Holandská omáčka
Suroviny:
> vývar,
> citrónová šťáva,
> žloutek, máslo a sůl.
Jak na to?
Vše pomalu metličkou šleháme ve vodní lázni. Pozor na teploty, aby se nám omáčka nesrazila.
Mořský vlk
Suroviny:
> ryba,
> hladká mouka,
> máslo,
> bílé víno a limetková šťáva.
Mořský vlk
Jak na to?
Mořského vlka vyfiletujeme a zbavíme kostiček. Lehce zaprášíme kůži hl. moukou a pečeme na másle kůží dolů. Přeléváme horkým máslem. Nepřepékáme a ke konci zakápneme bílým vínem a pár kapkami limetky či citrónu.
Recept připravil v kurzu vaření Martin Hančl.
Zpět na recepty.
Vyzkoušejte výjimečné kurzy vaření v JIP GASTROSTUDIU
a s našimi kuchaři se stanete mistry kuchyně.