Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, br, zstd, deflate [HTTP_REFERER] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin/:/sbin/ [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.146.255.161 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 33763 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy [REDIRECT_URL] => /cs/73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy [REQUEST_URI] => /cs/73-recepty-na-sladkosti-orechove-rezy/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1735311188 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty na sladkosti • Ořechové řezy

Recepty na sladkosti

 

Ořechové řezy

 

Suroviny:
> 500 g hladké mouky,
> 200 g cukru,
> 200 g tuku (Hery),
> 2 vejce,
> 2 lžíce medu,
> 2 kávové lžičky sody rozmícháme ve 2 lžicích mléka.

 

Jak na to?
Těsto rozdělíme na 2 placky. První placku upečeme a na druhou ještě udělame vrstvu z 350 g ořechů (půlky, čtvrtky), 80 g cukru, 120 g másla, 3 lžíce medu. Vše osmažíme do zlatova a horké dáme na placku a hned upečeme.

 

Krém

> 1 a 1/2 hrnku mléka,
> 2 lžíce hladké mouky,
> 2 lžíce solamylu,
> 100 g cukru.

 

Jak na to?
Vše uvaříme jako pudink, necháme vychladnout a přidáme 200 g másla, ušleháme a přidáme šťávu z 1/2 citrónu. Placku bez ořechů pokapeme rumem, na to dáme krém a druhou placku s ořechy, vrch pokapeme rumem. Necháme do druhého dne uležet.

 

Připravila: Alena Burešová

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015

Zpět na recepty

 

  • Ořechové řezy, recepty Gastrostudia JIP