Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, br, zstd, deflate [HTTP_REFERER] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin/:/sbin/ [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 18.222.110.231 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 5388 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni [REDIRECT_URL] => /cs/68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni [REQUEST_URI] => /cs/68-recepty-na-sladkosti-rohlicky-s-naplni/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1735311525 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty na sladkosti • Rohlíčky s náplní

Recepty na sladkosti

 

Rohlíčky s čokoládovou náplní

 

Suroviny:
> 280 g ořechů,
> 2 vejce,
> 280 g cukru,
> strouhanka.

 

Jak na to?
Vajíčka s cukrem třeme, přidáme ořechy a strouhanku na zahuštění těsta. Necháme uležet. Vytvoříme rohlíčky. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C.

 

Krém

 

Suroviny:
> 1 šlehačka,
> 4 žloutky,
> 100 g čokolády na vaření,
> 2 kostky másla,
> 2 lžíce cukru.

 

Jak na to?
Na páře rozpustíme šlehačku a žloutky a spojíme v kaši. Ušleháme másla a cukr, přidáme vychladlou kaši a šleháme do hladka. Cukrářskou špičkou tvoříme krémem vlnky na rohlíčky, necháme ztuhnout a potom namáčíme v čokoládě.

 

Připravila: Alena Burešová

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015

 

 

 

 


  • Rohlíčky s čokoládovou náplní, vánoční cukroví