Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, br, zstd, deflate [HTTP_REFERER] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin/:/sbin/ [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.22.68.29 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 8845 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi [REDIRECT_URL] => /cs/56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi [REQUEST_URI] => /cs/56-recepty-na-sladkosti-krehke-vanocni-cukrovi/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1735310817 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty na sladkosti • Křehké vánoční cukroví

Recepty na sladkosti

 

Křehké vánoční cukroví

 

Suroviny:
> 300 g hladké mouky,
> 250 g másla,
> 1 vejce,
> 4 lžíce zakysané smetany.

 

Jak na to?
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které si necháme odležet v lednici. Poté vyválíme na cca 0,5 cm vysoký plát a vykrajujeme menší tvary. Skládáme na plech s pečicím papírem a pečeme dorůžova na 180 °C. Po vyjmutí z trouby obalujeme v moučkovém cukru.

 

Připravila: Adéla Hošťáková

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Křehké vánoční cukroví