Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, br, zstd, deflate [HTTP_REFERER] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin/:/sbin/ [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.12.76.168 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 5215 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba [REDIRECT_URL] => /cs/53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba [REQUEST_URI] => /cs/53-recepty-bez-masa-vanocni-houbovy-kuba/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1735311782 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty bez masa • Vánoční houbový kuba

Recepty bez masa

 

Vánoční houbový kuba

 

Suroviny:
> 250 g středních krup (velikost č. 7),
> 100 g sušených hub,
> 1 cibule,
> 2 stroužky česneku,
> 2 lžíce sádla,
> drcený kmín,
> sušená majoránka, sůl a pepř.

 

Jak na to?
Sušené houby namočíme do vody a uvaříme. Kroupy pořádně propláchneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka a slijeme. V hrnci na rozpáleném sádle orestujeme do zlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme špetku kmínu, okapané uvařené kroupy, nakrájené houby, utřený česnek, majoránku, pepř, podle potřeby vývar z hub a vše za stálého míchání orestujeme tak, aby nám vznikla hustší směs. Tuto směs vložíme do sádlem vymazaného pekáčku, uhladíme a v předehřáté troubě na 180 °C zapečeme cca 10 minut.

 

Připravil: Pavel Maňák

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Vánoční houbový kuba