Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/50-recepty-z-masa-smazeny-kapr/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/50-recepty-z-masa-smazeny-kapr/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/50-recepty-z-masa-smazeny-kapr/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/50-recepty-z-masa-smazeny-kapr/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, br, zstd, deflate [HTTP_REFERER] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/50-recepty-z-masa-smazeny-kapr [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin/:/sbin/ [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 18.227.13.119 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 19063 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=50-recepty-z-masa-smazeny-kapr [REDIRECT_URL] => /cs/50-recepty-z-masa-smazeny-kapr/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=50-recepty-z-masa-smazeny-kapr [REQUEST_URI] => /cs/50-recepty-z-masa-smazeny-kapr/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1735310989 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty z masa • Smažený kapr

Recepty z masa

 

Smažený kapr s domácím bramborovým salátem

 

Kapr

 

Suroviny:
> 4 porce kapra o váze cca 200 g (filety nebo podkovy),
> 5 lžic hladké mouky,
> 2 vejce,
> 250 g strouhanky,
> 200 g sádla,
> sůl.

 

Salát

 

Suroviny:
> 1 kg brambor (varný typ A),
> 150 g mrkve,
> 75 g celeru,
> 75 g petržele,
> 1 menší cibule,
> 4 natvrdo uvařená vejce,
> 150 g kyselých okurek,
> 6 lžic majonézy,
> 1 lžíce plnotučné hořčice,
> sůl a pepř.

 

Jak na to?
Jednotlivé porce kapra osolíme a postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo, ve kterém dozlatova usmažíme porce kapra z obou stran.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Mrkev, celer a petržel uvaříme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostky, stejně jako kyselé okurky, a vše vložíme do mísy. Přidáme majonézu, hořčici, nálev z okurek, sůl, pepř a promícháme. Přidáme přes kolečko opatrně protlačené oloupané brambory a na kostičky krájené vařené vejce. Opatrně promícháme a dochutíme. Hotový salát necháme vychladit a uležet.

 

Připravil: Pavel Maňák

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Smažený kapr s domácím bramborovým salátem