Recepty na sladkosti • Jahodová tartaletka
Recepty na sladkosti
Jahodová tartaletka s vanilkovým krémem
Těsto
Suroviny (4 porce):
> 300 g hladké mouky,
> 200 g másla,
> 100 g cukru moučka,
> 1 vejce.
Vanilkový krém
Suroviny:
> 250 ml mléka,
> 50 g cukru krupice,
> 10 g vanilkového pudinku,
> 250 ml smetany ke šlehání.
Jak na to?
Povolené máslo smícháme s ostatními surovinami a vytvořímejemné, hladké těsto. Které vymačkáme do košíčků. Pečeme na 180 °C dozlatova.
2/3 mléka dáme do hrnce a přivedeme k varu, 1/3 mléka a vanilkový pudink rozmícháme. Uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme a poté pomalu přimícháváme do rozšlehaného pudinku. Vychladlým krémem plníme košíčky. Nakonec zdobíme čerstvými jahodami.
Připravila: Adéla Hošťáková
Zdroj: JIP MAGAZÍN LÉTO 2015