Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip, br, zstd, deflate [HTTP_REFERER] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/usr/local/bin/:/sbin/ [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.128.94.112 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 2759 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv [REDIRECT_URL] => /cs/45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv [REQUEST_URI] => /cs/45-recepty-polevky-polevka-z-mladych-kopriv/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1735312929 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty polévky • Polévka z mladých kopřiv

Recepty na polévky

 

Polévka z mladých kopřivových lístků

 

Suroviny:

> 200 g mladých kopřivových lístků,
> 0,5 l živočišné smetany 31%,
> 0,5 l vývaru (zeleninového nebo kuřecího),
> 50 g cibule,
> 50 g brambor,
> 0,1 l suchého bílého vína,
> 1 lžíce másla,
> sůl a pepř.

 

Jak na to?
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na másle, necháme zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Přilijeme vývar, necháme zavařit a vaříme do  změknutí brambor. Poté přilijeme smetanu, přidáme najemno nasekané listy kopřiv, krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem.Polévku servírujeme s opečeným toustem, zakápnutým olivovým olejem.

 

Připravil: Dalibor Navrátil

Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015

Zpět na recepty

  • Recepty polévky • Polévka z mladých kopřiv